Joop van Dijk – beeldend

Mijn naam is Joop van Dijk en ik ben in 1958 geboren in ’s-Hertogenbosch.

Ik woon en werk al 10 jaar in Vught. Naast mijn werk, als arbeidstherapeut met gedetineerde en ex-gedetineerde, heb ik me ontplooid tot beeldenkunstenaar – industrieel ontwerper. Ik werk met metalen zoals roestvrij staal, ijzer, contentstaal en aluminium.

Mijn sculpturen zijn zowel abstract als figuratief. Bij ieder ontwerp gaat een vooronderzoek aan vooraf in samenwerking met de opdrachtgever. Bijvoorbeeld bij het ontwerpen van een urn is het belangrijk om persoonlijke dingen te weten van de overledenen en bij het maken van een hekwerk/poort is het belangrijk om te weten bij welke omgeving het komt te staan.

Wat ik heel belangrijk vind is dat er aan de wensen en behoeftes van de opdrachtgever worden voldaan. En er zo een mooi eindresultaat ontstaat.