Hanneke Klievink sieraden

Emailleren het branden van glaspoeder op metaal. Een oud ambacht , sinds kortere periode ook als kunstvorm toegepast. Het is in de loop der eeuwen op zeer uiteenlopende manieren gebruikt en is zeer duurzaam. De kleuren zijn rijk en worden niet schadelijk beïnvloed door de inwerking van licht en lucht.

Emaille kan op verschillende metalen worden toegepast: koper, zilver, goud, staal en roestvast staal. Sinds enkele jaren boeit het emailleren mij enorm, ik geniet van het proces van branden van de kleuren op metaal. En het werkt ook nog rustgevend, mooi meegenomen in de huidige tijd. De oneindige mogelijkheden van verschillende technieken en ook het bewerken van de metalen maakt dat het emailleren niet snel gaat vervelen. Ik emailleer op koper, sinds kort ook op zilver. Techniek is voornamelijk strooien , met af en toe een uitstapje naar cloisonné en sgrafitto.

Mijn werken zijn sieraden en kleine wandobjecten. Ik heb mij verdiept in 3D emailles, tweezijdig draagbare sieraden. Als emailleur ben ik actief geweest in het museum voor vlakglas en emaille kunst in Ravenstein, waar ik workshops emailleren heb gegeven. Op verzoek is voor een klein gezelschap (3-6 personen) een workshop bij mij thuis, aan huis of in het kunstatelier in Den Bosch mogelijk.

Info: www.fresjoe.nl Als lid van de vereniging emailleurs neem ik deel aan exposities. https://enamellers.net
Mijn werken zijn te koop in het kunstatelier Den Bosch.